Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Πόσο αλλάζει η ζωή των διαιτητών με τις αλλαγές στους κανονισμούς...

Αλλαγές έχουμε στους κανονισμούς και παράλληλα, αλλάζει και η ζωή των ρέφερις. Όπως θα διαβάσατε και παρακάτω ο κανονισμός με τα βήματα γίνεται πιο ελαστικός. Το μπάσκετ αλλάζει από την 1η Οκτώβρη, διότι επί της ουσίας ξεχνάμε πολλά απ ' όσα ξέραμε σε ό,τι αφορά στα βήματα... Αλλάζουν ουκ ολίγα πράγματα και πλέον η διαχείριση από τους διαιτητές θα έχει συγγενική σχέση με το ΝΒΑ..

Το Sport24.gr εξασφάλισε τις 8 πιο χαρακτηριστικές φάσεις που μας δείχνουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Οι αλλαγές βοηθούν ξεκάθαρα την επίθεση και το γρήγορο παιχνίδι και παρότι στην αρχή θα μπερδέψουν τον κόσμο του μπάσκετ στην Ευρώπης, στο τέλος της ημέρας θα μας δώσουν περισσότερο σκορ και θέαμα.

Το βίντεο (που θα το δείτε πατώντας εδώ) θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά. Το μόνο που θα σας πούμε είναι ότι στις 8 συγκεκριμένες φάσεις, οι διαιτητές ήταν υποχρεωμένοι να σφυρίξουν βήματα. Εστω κι αν για παράδειγμα στην πρώτη περίπτωση, με πρωταγωνιστή τον Κροάτη Ντάρκο Πλάνινιτς, λίγοι διαιτητές θα έδιναν την παράβαση. Τώρα πια ή για να ακριβολογούμε από την 1η Οκτώβρη, κανείς δεν θα σταματά τον επιθετικό σε ανάλογη περίπτωση.

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: Η όποια αλλαγή αφορά τους παίκτες που είναι σε κίνηση με ή χωρίς την μπάλα. Όχι για κάποιον που είναι σταματημένος. Αφορά στον παίκτη σε κίνηση όταν πιάνει την μπάλα και αγγίζει το πόδι το έδαφος. Μέχρι τώρα, λοιπόν, αυτό ήταν το πόδι του πίβοτ. Τώρα θα βρίσκεται στο σημείο 0 και θα μπορεί να κάνει άλλα δύο βήματα.

Σε δύο από τις περιπτώσεις βέβαια, το... παράνομο του πράγματος εξακολουθεί να υφίσταται.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε τις φάσεις για να καταλάβετε μόνοι σας. Τι ΗΤΑΝ μέχρι τώρα βήματα και τι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ από την 1η Οκτώβρη.

Πηγή: sport24
Πόσο αλλάζει η ζωή των διαιτητών με τις αλλαγές στους κανονισμούς... Reviewed by THE REFEREES on 12:21 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.