Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τι θα κάνουν οι διαιτητές με το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών... (τι πληρώνουν)

Χαμός έχει γίνει με τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, αφού είναι δυνατό διαιτητές να επωμίζονται το βάρος των εργοδοτικών εισφορών. H εγκύκλιος αναφέρει ότι εφόσον το εισόδημα προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας, και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το/τα πρόσωπο/α που αποδέχεται/ονται τις σχετικές υπηρεσίες.

Δείτε τι έγραψε το Capital.gr

1. Μπλοκάκι με 1 εργοδότη
Για τον εργαζόμενο που αμείβεται με μπλοκάκι  από 1 εργοδότη, θα καταβληθούν εισφορές 27,1% επί του εισοδήματος το οποίο λαμβάνει    και συγκεκριμένα 20% για κύρια σύνταξη και 7,1% για ΕΟΠΥΥ. Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη.
Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη (συνολικά, δηλαδή, 2/3 καλύπτει ο εργοδότης και 1/3 ο εργαζόμενος).

2. Μπλοκάκι με 2 εργοδότες
Για τον εργαζόμενο   που αμείβεται με μπλοκάκι από 2 εργοδότες, θα καταβληθούν  εισφορές 27,1% επί του εισοδήματος που αποκτάται  από τον   εργοδότη Α και επιπλέον εισφορές 27,1% που αποκτάται  από  εργοδότη Β. Και οι δύο  εισφορές αυτές θα επιμεριστούν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη. Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.

3. Μπλοκάκι με 3 διαφορετικούς εργοδότες
Για τον εργαζόμενο που αμείβεται με μπλοκάκι από 3 διαφορετικούς  εργοδότες (Α,Β,Γ):

- θα καταβληθούν εισφορές 27,1% επί του εισοδήματος που αποκτάται από τους 2 πρώτους εργοδότες.
Έτσι εισφορές 27,1% θα καταβληθούν για το εισόδημα που αποκτάται από τον εργοδότη Α και επιπλέον εισφορές 27,1% θα καταβληθούν για το εισόδημα που αποκτάται από τον εργοδότη Β.
Οι εισφορές 27,1%  που θα καταβληθούν επί καθενός από τα παραπάνω εισοδήματα θα επιμεριστούν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη.
Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.
- Για το  εισόδημα που αποκτά ο εργαζόμενος από τον  εργοδότη Γ  , θα καταβάλλει ο ίδιος εισφορά 26,9% (επί του εισοδήματος του) και συγκεκριμένα 20% για την κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ.
(σ.σ. αν ο εν λόγω εργαζόμενος αποκτήσει εισόδημα από  εργοδότη Δ,Ε κοκ θα καταβάλλει επιπλέον εισφορές 26,9% για το εισόδημα που αποκτά από τον εργοδότη Δ,  εισφορές 26,9% για το εισόδημα που αποκτά από τον εργοδότη Ε κοκ).

4. Μισθωτός σε εταιρεία Α και ταυτόχρονα μπλοκάκι στην ίδια εταιρεία (Α)
Για τον εργαζόμενο ο οποίος είναι μισθωτός και ταυτόχρονα κόβει μπλοκάκι στην ίδια εταιρεία, θα επιβληθούν εισφορές 27,1% επί του συνόλου των αμοιβών από την εν λόγω εταιρεία.
Οι εισφορές αυτές θα επιμεριστούν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη.
 Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.

5. Μισθωτός σε εταιρεία Α  και ταυτόχρονα μπλοκάκι σε εταιρεία Β
Για τον εργαζόμενο που είναι μισθωτός σε μία εταιρεία Α και ταυτόχρονα κόβει μπλοκάκι σε μία άλλη εταιρεία Β , θα καταβληθούν εισφορές :
-27,1% επί του εισοδήματος που αποκτά ως μισθωτός  εργαζόμενος στην εταιρεία Α. Οι εισφορές αυτές θα επιμεριστούν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη. Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.
-Εισφορές 26,9% επί του εισοδήματος που αποκτά ως ελεύθερος επαγγελματίας εργαζόμενος στην εταιρεία Β. Έτσι θα καταβάλλει 20% για την κύρια σύνταξη και 6,9% για τον ΕΟΠΥΥ.

6. Πάνω από 2 μπλοκάκια στην ίδια εταιρεία Α
 Για τον εργαζόμενο ο οποίος κόβει πάνω από 2 μπλοκάκια (δηλαδή, 3,4,5 κοκ)  στην ίδια εταιρεία θα καταβληθούν εισφορές 27,1% επί του συνόλου των αποδοχών του από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Οι εισφορές αυτές επιμερίζονται μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.  Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη. Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.

7. Μπλοκάκι σε εταιρεία Α για λιγότερο από 12 μήνες
Για τον εργαζόμενο ο οποίος κόβει μπλοκάκι σε εταιρεία Α πχ για 10 μήνες θα καταβληθούν οι εξής εισφορές :
-27,1% για το εισόδημα το οποίο απέκτησε στο πχ στο διάστημα Ιανουαρίου –Οκτωβρίου από την εταιρεία Α . Οι εισφορές αυτές επιμερίζονται μεταξύ εργαζομένων εργοδοτών. .  Η εισφορά 20% θα επιμεριστεί σε 6,67 % για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη. Η εισφορά 7,1% θα επιμεριστεί σε 4,7% για τον εργαζόμενο και 2,4% για τον εργοδότη.
-26,9% επί της ελάχιστης βάσης υπολογισμού των εισφορών (σ.σ. 586 ευρώ) για το διάστημα Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου στο οποίο ο εργαζόμενος δεν αμείφθηκε από την εταιρεία Α. Οι εισφορές αυτές θα καταβληθούν ολόκληρες από τον ίδιο τον επαγγελματία. 
Τι θα κάνουν οι διαιτητές με το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών... (τι πληρώνουν) Reviewed by THE REFEREES on 11:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.