Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Μήνυμα με χρέωση για παιχνίδια εξουσίας εν μέσω καλοκαιριού...

Δεν ήμουν ποτέ καλή στα μαθηματικά, όμως ξέρω καλά ότι ένα και ένα είτε στον μαυροπίνακα, είτε στη ζωή, κάνουν πάντα δύο. Ακόμα και όταν πρόκειται για οφθαλμαπάτη πάλι δύο είναι στην πραγματική εικόνα και αυτοί οι δύο μπορεί να είναι:

Δύο φίλοι, δύο συνεργάτες, δύο γείτονες, δύο ταξιδιώτες, δύο αγαπημένοι, δύο ανταγωνιστές, δύο ετεροδημότες, δύο συντοπίτες, δύο γνώριμοι, δύο από εμάς.

Μοναδικός μου φόβος είναι μήπως μοιάσω σ’ αυτούς που, για να είναι ευτυχείς, ξεχνούν τι είναι ευτυχία.

Έχοντας όλα τούτα στο μυαλό μου και με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στην καρδιά του καλοκαιριού, που κάποιοι προσπαθούν με φωνές απελπισίας θέλοντας να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια-ανικανότητα να μπλέξουν  τον χώρο μας σε παιχνίδια εξουσίας, νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και απόψεις που οριοθετούν τα δικά μας όρια διοίκησης.

Σκέψεις που γίνονται εικόνα και ήχος όταν σταματά το χειροκρότημα.
Απόψεις που ισχυροποιούνται όσο ο θόρυβος μεγαλώνει!.

Να είσαι σταθερή στις απόψεις σου και συγκρατημένη στις ιδέες σου με συμβούλευαν οι δικοί μου. Να βρίσκεις πάντα ένα σημείο συνεννόησης με τους γύρω σου, μου έλεγαν.

ΔΥΣΚΟΛΟ, πολύ δύσκολο στ αλήθεια!

Πώς να είσαι σταθερός στις απόψεις σου όταν οι αξίες δίπλα σου δεν καταρρέουν απλά, αλλά γκρεμίζονται;

Πώς να συγκρατήσεις την ιδέα της σιωπηλής απομάκρυνσης από ότι θεωρείς ξένο στις αρχές και τις απόψεις σου;

Σε ποιο σημείο αλήθεια θα υπάρξει συνεννόηση με εκείνους που σπάζουν το φράγμα της αυταρέσκειας, του ναρκισσισμού της αλαζονείας και του οικονομικού βολέματος, με την εξουσία που νομίζουν ότι έχουν;

Όσο και αν το ακούτε εγωιστικό νοιώθω πραγματικά περήφανη γιατί χρόνια τώρα, οι συνεργάτες μου και εγώ διοικούμε ένα από τα πιο υγιή τμήματα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Με πολλή προσωπική δουλειά και την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις του ΣΚΚΑ καταφέραμε σήμερα να έχουμε δικαίωμα στα ερωτήματα:

"Εσείς αλήθεια ποιοι είστε ;"

"Πως βρεθήκατε σε αυτές τις δικές μας γειτονιές..."

"Γνωρίζετε ποιοι ήταν πριν από εσάς εδώ που εσείς σήμερα βολτάρετε; "

"Γνωρίζετε τι έχουν προσφέρει εκείνοι; Έχετε καταλάβει τι είναι αυτό που με τόση ευκολία επιχειρείτε να καταστρέψετε;;".

Διατηρώ το δικαίωμα στην ανεξαρτησία της σκέψης, όχι γιατί κατά τον Πλάτωνα είναι η πιο αριστοκρατική υπερηφάνεια αλλά, γιατί έτσι έμαθα να σκέπτομαι.

Έμαθα να θεωρώ παράσιτα όσους ζουν και κινούνται στην σκιά των άλλων και να ονομάζω ετερόφωτο ότι δεν έχει δικό του φως.

Έμαθα επίσης να παρατηρώ την πηγή του φωτός (στην αυτόφωτη περίπτωση) προσπαθώντας να διακρίνω την αυθεντικότητα της εικόνας που προβάλλεται.

Διατηρώ επίσης το δικαίωμα στο σχολιασμό των ειδήσεων και των ακουσμάτων από όπου και αν αυτές προέρχονται. Ακόμα έχω ηθική υποχρέωση αλλά και καθήκον να καταγγέλλω τους αριβίστες που μπερδεύονται στα πόδια μας – έτσι για ποικιλία - διεκδικώντας ετσιθελικά κατασκευασμένες εξουσίες που νομίζουν ότι έχουν ή νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν.

Οι ρόλοι ΟΛΩΝ αποτυπώνονται στους κανόνες και τις συνισταμένες που διέπουν το άθλημα που υπηρετούμε. Είναι δε ευκρινώς καταγεγραμμένοι στις αντίστοιχες προκηρύξεις των πάσης φύσεως Πρωταθλημάτων και Διοργανώσεων και βέβαια στην Ελληνική Αθλητική Νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς.

Επομένως, σαν ένα πρώτο μήνυμα……

Είναι βασικός κανόνας δεοντολογίας ο σεβασμός στον διπλανό σου, αποτελεί θεμελιώδη αρχή των ανθρωπίνων σχέσεων η τήρηση των διατάξεων εκείνων που καθορίζουν τα όριά σου και κυρίως την συλλογική ύπαρξη ενός αθλήματος,  δεν σου επιτρέπεται δε, να υπονομεύεις με πράξεις και λόγια την θέση των άλλων (κατ' επιλογή των αδύναμων στο χώρο ή αυτών που εσύ θεωρείς αδύναμους), πιστεύοντας ότι έτσι θα ενισχύσεις την δική σου θέση .

Αν και συμφωνώ με την άποψη ότι, μπορεί και να το πετυχαίνεις προσωρινά, θα σας έλεγα ότι, αυτό αποτελεί μια λαθεμένη ενέργεια.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι και οι ανθρώπινες σχέσεις στηρίζονται στην ίδια θεωρία του 1+1 και όσο και αν αυτό το αποτέλεσμα καθυστερεί στο τέλος =2 θα είναι το άθροισμα.

Μην ξεχνάτε δε, ότι, το πιο σημαντικό είναι να σας δείχνουν χωρίς να δείχνεσθε και για να το πετύχετε αυτό, το φώς πρέπει να βγαίνει από μέσα σας και βέβαια να είναι αληθινό.

Δοκιμάστε και αυτόν τον τρόπο, μην κυνηγάτε την σκιά κανενός για να καλύψετε τις όποιες πιθανές σας ατέλειες. Αξιοποιήστε τις αρετές σας!!

 Ψάξτε μήπως υπάρχει κάποια αχτίδα φωτός μέσα σας. Ποτέ δεν ξέρεις!!

Πάντα ένας ήλιος περιμένει να τρυπώσει μέσα μας, αρκεί να το θέλουμε.

Και κάτι ακόμα , δεν χρειάζεται να μοιράζετε φιλία, χαμόγελα, αγαπούλες, φιλάκια και καλοσύνη για να φτάσετε στο στόχο σας.

Κοιτάξτε τους άλλους ευθεία στα μάτια και πείτε τους αυτό που πιστεύετε, δείξτε αυτό που πραγματικά νοιώθετε, είναι πιο τίμιο!!

Τάνια Μερίκα
Πρόεδρος ΣΚΚΑ
Μήνυμα με χρέωση για παιχνίδια εξουσίας εν μέσω καλοκαιριού... Reviewed by THE REFEREES on 4:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.