Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Κατά της ...αναγέρωσης της διαιτησίας δηλώνει ανοικτά "γκρίζος" παράγοντας... (τόπο στα (μεγάλα) νιάτα)

Προσλήφθηκε ο Κώστας Ρήγας στην ομοσπονδία της Τουρκίας και επικρατεί πανικός στο χώρο της διαιτησίας. Στην Πόλη γίνεται το φάιναλ φορ, άρα ο Ρήγας θα είναι επίσημος προσκεκλημένος της Τουρκίας στη διοργάνωση. Κλαίει ο Μπερτομέου. Από την άλλη, σιγά μην βοηθήσει τώρα την εθνική ομάδα ενόψει Παγκοσμίου... Σοβαροί να είμαστε όμως...
Πότε βοήθησε την εθνική για να το κάνει και τώρα;

Ο Νίκος Ζαβλανός μίλησε στον Λεάνη και τους είπε:


  • «Λέγεται αρκετά συχνά αυτό και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι. Το Final Four το βλέπουν εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο και είναι δύσκολο να γίνει το οτιδήποτε. Κάθε αγώνας είναι μια δοκιμασία για τη διαιτησία. Πόσο μάλλον σε ένα Final Four με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».
  • «Πολλές φορές έχει τύχει ένα αουτσάιντερ να πάρει το Κύπελλο και ένα φαβορί να καταποντιστεί. Όλα κρίνονται σε έναν αγώνα. Κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες. Είναι δίκαιο για τις ομάδες που βρίσκονται στο Final Four γιατί είχαν την καλύτερη εικόνα σε μία αρκετά δύσκολη χρονιά. Μακάρι να το πάρει ο Ολυμπιακός».
  • «Στην Ευρωλίγκα παίζουν οι κατά τεκμήριο καλύτεροι διαιτητές στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλό το επίπεδο στη διοργάνωση, Τα λάθη είναι αναπόφευκτα και σίγουρα θα γίνουν. Ενδεχομένως τα λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα να στοιχίζουν παραπάνω. Όμως δεν μπορούμε να κρεμάμε διαιτητές για τέτοια λάθη».
     
  • «Είναι παθογένεια πολλών ετών το ότι οι διαιτητές δεν εφαρμόζουμε τα ίδια κριτήρια προς όλους. Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή αυτό θα διορθωθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική ερμηνεία. Το φάουλ είναι φάουλ. Δεν χωρά αμφισβήτηση. Από τη στιγμή όμως που ο διαιτητής σφυρίζει για μια ομάδα πρέπει να σφυρίζει με τον ίδιο τρόπο και για την άλλη».
  • Το instant replay υπάρχει στην Ευρωλίγκα, είναι πανάκριβο και αποτελεί μεγάλη διαδικασία. Θα μπορούσε να υπάρξει και στη Ελλάδα. Όμως θεωρώ πως χάνεται και η ομορφιά του αθλήματος μετά από κάποιο σημείο. Ανεξάρτητα αν είναι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ή στο πέμπτο και λοιπά. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι κρίμα να κρίνεται ένα κύπελλο ή μια νίκη από μία λάθος απόφαση. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια».
     
  • «Σίγουρα το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο. Και θα είναι διαφορετικό σε 5 χρόνια, όπως ήταν και πριν 10. Και οπωσδήποτε βοηθάει η ύπαρξη 3 διαιτητών. Έξι μάτια είναι πάντα καλύτερα από τα δύο».
  • Δεν έχουμε δει όλα τα επεισόδια και της διαμάχες FIBA και Ευρωλίγκα. Θεωρώ πως με τη νέα σεζόν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και πιστεύω πως θα υπάρξουν νέες εξελίξεις. Θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το Champions League και θα δυναμώσει». 
  • Τα τελευταία χρόνια η ΚΕΔ στέλνει διαιτητές στις ομάδες για να εκπαιδεύσουν τους παίκτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και βοηθάει αρκετά τους παίκτες να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς. Στην Ευρώπη πηγαίνουν στις προπονήσεις διαιτητές και διαιτητεύουν τα οικογενειακά διπλά». 
  • «Αν έφυγε ο κ.Ρήγας από την Ελλάδα για να βγάζει διαιτητές στην Τουρκία είναι κάτι που με λυπεί. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια και αν ισχύει. Και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Παλαιότερα, όμως, το μότο του ήταν το δίνουμε τόπο στα νιάτα».
Κατά της ...αναγέρωσης της διαιτησίας δηλώνει ανοικτά "γκρίζος" παράγοντας... (τόπο στα (μεγάλα) νιάτα) Reviewed by THE REFEREES on 3:38 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.