Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Μήνυμα μέσω facebook έστειλε ο διαγραμμένος Ιωάννου! (όλα όσα δεν ξέρετε και θα θέλατε να μάθετε για τον πρώην γγ της ΟΔΚΕ...)

Ο Νίκος Ιωάννου, πρώην γενικός γραμματέας της ΟΔΚΕ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας που επικρατούσε τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα. Ελάχιστη η παρουσία του ως διαιτητή, ουδέποτε διεύθυνε αγώνες εθνικών κατηγοριών. Λόγω των εξαιρετικών σχέσεων με τα κέντρα της εξουσίας του ελληνικού μπάσκετ έφθασε...
να διοικεί την ελληνική διαιτησία ως γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, δίπλα στον Ηλία Καφφέ ο οποίος κι αυτός δεν κατάφερε να σφυρίξει παραπάνω από τη Β' εθνική.

Κι όμως, από τα χαμηλά ο Νίκος Ιωάννου έφθασε στα ψηλά και τα λίγα στα πολλά.

Δημιούργησε μαζί με δύο ακόμα συνεταίρους στη Χαλκίδα εταιρία με κατασκευή ιστοσελίδων, εκ των οποίων είχε αναλάβει κι αυτή του δήμου Χαλκιδέων το 2009.

Προήλθε από τη συνένωση τριών εταιριών τεχνολογίας, εξ ου και το 3data.

Αλλά ο μεγάλος καημός του Νίκου Ιωάννου ήταν η διαιτησία. Η μεγάλη του αγάπη...

Οι επίσημοι κανονισμοί διαιτησίας του 2010 (πατήστε εδώ) φέρουν τον σχεδιασμό και τη δημιουργία της εν λόγω εταιρίας, όπως και τη διεύθυνσή της στην Χαλκίδα.

Φίλοι του και συνεργάτες τον θυμούνται να ασχολείται πρωτίστως με τα της διαιτησίας και στη συνέχεια με τα της εταιρίας.

Αλλά και στην εταιρία να βρισκόταν ο Νίκος Ιωάννου ήταν συνεχώς στο κομπιούτερ για χάρη των "συναδέλφων" του, τους οποίους περνούσε σε καταστάσεις με τους ορισμούς και τις κληρώσεις και τα έστελνε στην ΚΕΔ και την ΟΔΚΕ.

Εκείνη την εποχή όταν όλοι έγραφαν τους ορισμούς σε ...μπακαλόχαρτο, αυτός τους περνούσε σε πρόγραμμα και πατώντας ένα - δύο κουμπιά έβλεπες αναλυτικά ποιους αγώνες έπαιζαν, σε πόσα ματς της ίδιας ομάδας είχαν οριστεί κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Νίκος Ιωάννου έγινε must στο χώρο της διαιτησίας και η συνεισφορά του στο κομμάτι της μηχανογράφησης ήταν σημαντική.

Όταν ο Ηλίας Καφφές, λοιπόν, πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα τους συνεργάτες του (Παντελάκη, Πόδα κλ.π) για να παραμείνει για ακόμα μια τετραετία πρόεδρος στην Ομοσπονδία και θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο ΔΣ, έκανε αμέσως πρόταση στον Χαλκιδαίο παράγοντα.

Κατά πρώτο ήταν φίλα προσκείμενος στην ΕΟΚ και η οικογένειά του είχε άριστες σχέσεις με τον Βασιλακόπουλο. Αυτή η σχέση ξεκινάει από το 2000 και αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Κατά δεύτερο, ήταν αρκετά φιλόδοξος αλλά και γνώστης της διαιτητικής κατάστασης, αφού πλέον είχε αναπτύξει σχέσεις με τους διαιτητές αλλά και τα μέλη της ΚΕΔ, τα οποία τον όριζαν κομισάριο σε ματς εθνικών κατηγοριών.

Η απογείωσή του έγινε μόλις εκλέχθηκε στο νέο ΔΣ και έγινε γενικός γραμματέας της ΟΔΚΕ.

Όλα περνούσαν από το χέρι του ως γγ, ενώ ο Καφφές του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Γεγονός είναι επίσης, ότι τον στήριξε μέχρι τέλους, θεωρώντας ότι ο Ιωάννου θα τον ξαναφέρει κοντά στον Βασιλακόπουλο. Μάταια όμως...

Ο Χαλκιδαίος δημιούργησε έναν πυρήνα συνδέσμων και διαιτητών, οι οποίοι έσταζαν μέλι στο όνομά του.

Ως γγ μπορούσε άλλωστε, να κάνει πολλά πράγματα και τα έκανε.

Το πρώτο πράγμα που έκανε με την εκλογή του ήταν να καταργήσει το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους της ΟΔΚΕ και κομισάριου, έτσι ώστε να ορίζεται συνεχώς, αυτός και οι συνεργάτες του, ακόμα και σε αγώνες της Α1.

Χωρίς ουσιαστικά και τυπικά προσόντα!!!

Δεν υπολόγισε προφανώς, τους κοντινούς του ανθρώπους, που μάλλον τους θεωρούσε αυτονόητους.

Ένα προσωπικό θέμα, που έγινε και διαιτητικό στη συνέχεια, έφερε τον "πόλεμο" στο σύνδεσμο Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας, με συνέπεια να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Ιωάννου.

Και όπως λέγεται, όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο καλύτερα φαίνεται ο ποπός της.

Στόχος του ήταν να ελέγξει τον σύνδεσμό του, αλλά δεν τα κατάφερε. Και απ' αυτό το σημείο ξεκινάει η κατρακύλα και η εκκωφαντική πτώση.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα (Ζαβλανός, Κορομηλάς κ.α.) λένε ότι όταν ο Κυριάκος Παντελίδης, ο τότε υποψήφιος πρόεδρος, πήγαινε για να εκλεγεί τον πήρε τηλέφωνο μέλος της ΟΔΚΕ (λέγεται ότι είναι ο Καφφές) και του ζήτησε να μην λάβει μέρος προς όφελος του Γιώργου Μπλέτσα.

Ο Παντελίδης, όμως ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας "ή ταν ή επί τας".

Ο επιμένων τελικά, κέρδισε και από εκεί ο Ιωάννου αρχίζει να χάνει τα ερείσματα, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες ενέργειες των Καφφέ, Ασλανίδη, τις οποίες παίρνουν πρέφα αλλά καθυστερημένα, οι παράγοντες της ΕΟΚ.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

Ο Παντελίδης "ξεσκονίζει" το μητρώο από το 1990 και δεν βρίσκει πουθενά το δίπλωμα διαιτητού του Ιωάννου, ο οποίος φέρεται να το είχε λάβει στην Σερβία, όπου σύμφωνα με την επισήμανσή του σφύριζε στα πρωταθλήματα ως φοιτητής.

Δύο χρόνια τώρα του στέλνει ραβασάκια και του εξηγεί ότι πρέπει να προσκομίσει το δίπλωμά του. Φευ...

Απάντηση δεν λάμβανε, ενώ την τελευταία φορά ο Ιωάννου απάντησε με αοριστολογίες.

Ακόμα και την ημέρα της ΓΣ όλοι περίμεναν να δώσει το παρών και να φέρει το επίσημο έγγραφο.

Περίμεναν να ζητήσει συγνώμη και να τελειώσει εκεί το θέμα.

Τίποτα... Άφαντος ο Ιωάννου.

Τελικά προχώρησαν στη διαγραφή του, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε "ανθρωπάκια" όλους όσοι κίνησαν τη διαδικασία και ψήφισαν κατά του.

Για το δίπλωμα του διαιτητή, όμως, δεν ειπώθηκε τίποτα...

Αυτό σημαίνει ότι πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια οριζόταν παράτυπα σε αγώνες εθνικών κατηγοριών αλλά και της Α1 ο Ιωάννου, ενώ έκανε χρέη γγ της ΟΔΚΕ και λάμβανε αποφάσεις χωρίς να έχει τα προσόντα!!!

Κρίμα...

ΥΓ. Αν πράγματι, αληθεύει η πληροφορία ότι ο Ιωάννου θα στραφεί εις βάρος των πρώην συναδέλφων τους στο ΔΣ του συνδέσμου, τότε είναι καλό.

Θα είναι βεβαίως η δεύτερη φορά που θα στραφεί εναντίον του Παντελίδη και η τρίτη εναντίον διαιτητών, αλλά δεν έχει σημασία.

Το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί και δικαστικά αν πράγματι, ο Ιωάννου διέθετε ή όχι, τα απαιτούμενα προσόντα ώστε να σφυρίζει αγώνες, να ορίζεται κομισάριος ακόμα και στην Α1 και βέβαια να διοικεί την ΟΔΚΕ ως παράγοντας διαιτησίας...
Μήνυμα μέσω facebook έστειλε ο διαγραμμένος Ιωάννου! (όλα όσα δεν ξέρετε και θα θέλατε να μάθετε για τον πρώην γγ της ΟΔΚΕ...) Reviewed by THE REFEREES on 4:18 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.