Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Επιστολή προς όλους τους διαιτητές έστειλε η ΟΔΚΕ!!! (διαβάστε τι γράφει για τα Facebook και τα blogs)

Μια επιστολή της ΟΔΚΕ βάζει τα πράγματα σε μια τάξη. Πριν από λίγες ώρες στάλθηκε στους συνδέσμους ένα έγγραφο της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να προσέχουν τι γράφουν και τι κλικάρουν στο διαδίκτυο. Ας πούμε...
πάει ένας διαιτητής και γίνεται φίλος στο Facebook με μια σελίδα που καθυβρίζει τους διαιτητές.

Γράφει από το πρωί μέχρι το βράδυ εναντίον της ΟΔΚΕ, της ΚΕΔ αλλά κάποιων διαιτητών οι οποίοι δεν είναι αρεστοί τόσο στη σελίδα όσο και στο σάιτ ή το μπλογκ που διαφημίζεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τσουπ, δίπλα είναι η φωτογραφία του διαιτητή, ο οποίος με την παρουσία του ουσιαστικά δίνει μπόνους.

Και προσέξτε, σήμερα είστε εσείς εκτός κάδρου, άρα δεν σας ενδιαφέρει καθόλου, αύριο όμως, ανάλογα τα συμφέροντα και τις συμμαχίες που έχουν αναπτυχθεί, μπορεί να θίγεστε εσείς από τα όσα γράφονται εις βάρος του χώρου.

Γι' αυτό και η διοίκηση της ΟΔΚΕ έκανε το αυτονόητο.

Έβγαλε μια ανακοίνωση που τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα.

Ότι δεν σας προσβάλει εσάς σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί στο μέλλον.

Έχει διαπιστωθεί, επίσης, ότι μια σελίδα στο Facebook συκοφαντεί κατά κόρον όσοι δεν είναι αρεστοί σ' αυτούς που την έχουν.

Λίγη προσοχή δεν βλάπτει...

Να η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Είναι πλέον πραγματικότητα οι νέες τεχνολογίες στην εποχή της πληροφορίας στην οποία ζούμε.
Τέτοιου είδους τεχνολογίες είναι ελεύθερες σελίδες Blog και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ΜΚΔ, με πιο γνωστή εφαρμογή τους το Facebook.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ΜΚΔ προσφέρουν αδιάλειπτη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών τους. Η επικοινωνία αυτή πολλές φορές είναι η περιγραφή της κατάστασης αυτών που θέλουν να την μοιραστούν με άλλους.

Είναι αναπόφευκτο οι διαιτητές ως ενεργά άτομα να είναι και αυτοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – ΜΚΔ.

Όμως όπως γνωρίζεται οι διαιτητές πρέπει συνέχεια να επιβεβαιώνουν την προσωπικότητα τους αλλά και την ακεραιότητα τους, ειδικά στην εποχή της πληροφορίας που ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει κρυφό!

Σίγουρα πολλοί διαιτητές είναι ΄΄φίλοι΄΄ με παίκτες, προπονητές, παράγοντες σωματείων καλαθοσφαίρισης –κάτι που πραγματικά δεν προσδίδει τίποτα στην οντότητα τους-, αλλά αυτό είναι αποδεκτό. Άλλωστε είμαστε όλοι μέρη της κοινωνίας –πόσο μάλλον  οι διαιτητές.

Σε καμία περίπτωση όμως οι διαιτητές – χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , 
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:

-Κοινοποιούν παρουσία και κατάσταση τους, με αρνητικές συνέπειες στο έργο που επιτελούν (π.χ. δεν μπορεί ο διαιτητής να ανεβάζει κατάσταση ότι βρίσκεται σε νυχτερινό κέντρο και το επόμενο πρωί να έχει αγώνα).

- Κοινοποιούν παρουσία και κατάσταση τους με τρίτα πρόσωπα που βάζουν σε κίνδυνο την υπόσταση τους ως διαιτητές.

-Κοινοποιούν φωτογραφίες ή video ή σχόλια επικριτικά ή επιτιμητικά για κάποιο σωματείο ακόμα και αν οι διαιτητές βρίσκονται σε χαμηλή τοπική κατηγορία. Άλλωστε οι μεγάλες ομάδες έχουν κλιμάκια σε όλα τα επίπεδα (μίνι, προμίνι, παίδες, κορασίδες κλπ.) και οι διαιτητές δεν μένουν πάντα στην ίδια κατηγορία. Το παρελθόν ακολουθεί το μέλλον.

Κυρίως όμως ΝΑ ΜΗΝ,

-Επιλέγουν να πατάνε ΄΄LIKE-ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ΄΄ σε σχόλια, φωτογραφίες ή υπονοούμενα κατά άλλων διαιτητών, θεσμών και οργάνων διαιτησίας ή προσώπων που μετέχουν σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις Καλαθοσφαίρισης και όργανα αυτών .

Συνάδελφοι παρακαλούμε πολύ για την άμεση εφαρμογή των παραπάνω,  την άμεση αναθεώρηση των ‘’φίλων’’ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ΑΜΕΣΗ αποχώρηση από ομάδες που συμπεριφέρονται όπως παραπάνω.  

Τέλος χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να ελέγξετε την πρόσβαση στο προφίλ σας από κάθε ξένο άτομο.

Να θυμάστε ότι κάτι που ΄΄ποστάρει΄΄ κάποιος άλλος για εσάς στο Facebook, μπορεί να επηρεάσει και τη ζωή (ή τη δουλειά) σας εκτός δικτύου.

Μην ξεχνάτε ότι για ότι αναρτάται είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Τα περιστατικά είναι πολλά και η παραβίαση των παραπάνω θα αναγκάσει την ΟΔΚΕ με λύπη της, να εφαρμόσει όσα προβλέπονται από το καταστατικό της και τον εσωτερικό κανονισμό της.

Η παραπάνω επιστολή – οδηγία, σκοπό έχει την διασφάλιση της ακεραιότητας όλων μας και μόνο.

Οι διαιτητές πρέπει να είναι προσεκτικοί μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Επιστολή προς όλους τους διαιτητές έστειλε η ΟΔΚΕ!!! (διαβάστε τι γράφει για τα Facebook και τα blogs) Reviewed by THE REFEREES on 6:26 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.