Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι σκληρός!!! (τι δεν καταλαβαίνετε;)

Σας γράψαμε για την απόφαση του αθλητικού δικαστή χθες το απόγευμα και ήρθε η στιγμή να σας καταγράψουμε τις αντιδράσεις απ' αυτή. Την ώρα που οι κριτές, κομισάριοι και παρατηρητές διεκδικούν τα οφειλόμενα...
ο σύνδεσμος Αθηναίων κριτών προχωράει σε ανακοίνωση:

Ίσως θα ήταν καλύτερα να πούμε, τι είναι αυτό που τους υποχρεώνει να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν. Τι ακριβώς είναι αυτό, που τους οδηγεί σε διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

 Εμείς βέβαια δεν έχουμε μάθει να ακούμε τις Σειρήνες, για αυτό και συνεχίζουμε την δική σας ενημέρωση.

                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Με μια εξαιρετική επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ, που υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τάκη Τσαγκρώνη ,η ΕΟΚ οριοθετεί οριστικά και αμετάκλητα τα όρια δικαιοδοσίας όλων των φορέων του Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης. 
Δηλώνει δε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συμμετοχή της σε ΟΛΑ τα Εθνικά Πρωταθλήματα στα οποία βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Α1(ΕΣΑΚΕ).
Τα δικά μας λόγια είναι φτωχά διαβάστε: 

Μαρούσι 14 Νοεμβρίου 2016

Πάγια θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι ότι τα μέλη της γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης δεν υπάγονται στη υποχρέωση του εργόσημου του ν. 383/2010 και η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας όσο και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ως ανώτατη διοικητική αρχή του αθλήματος, έχει το δικαίωμα να προβαίνει στο χαρακτηρισμό της ιδιότητας, των καθηκόντων και των υποχρεώσεων των διαιτητών και των μελών της γραμματείας των αγώνων, κριτών και χρονομέτρων, όπως άλλωστε αυτό αναγνωρίζεται σαφώς και από την ίδια την πολιτεία, η οποία θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν εμπίπτει σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 

Αποδέχεται κατά συνέπεια η πολιτεία ότι τον ειδικό αυτό χαρακτηρισμό της ιδιότητας των μελών της γραμματείας, μόνο η υπεύθυνη Αθλητική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα και δυνατότητα να θεσπίσει.

Ο χαρακτηρισμός της ιδιότητας των μελών της γραμματείας των αγώνων έχει τεθεί στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας, ο οποίος έχοντας μάλιστα εγκριθεί ως προς την νομιμότητά του από την Γ.Γ.Α. αποτελεί δεσμευτικό κανόνα δικαίου για όλα τα πρόσωπα, φυσικά, νομικά, όπως και για τις Κ.Α.Ε. που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Σας επισημαίνουμε δε ότι τα μέλη της γραμματεία, δηλαδή οι κριτές και χρονομέτρες συμμετέχουν με την άσκηση του δικού τους έργου στη διεύθυνση των αγώνων, έργο το οποίο είναι βοηθητικό και συμπληρωματικό του έργου των διαιτητών, με τους οποίους η συνεργασία στη διάρκεια του αγώνα είναι καθοριστική για την σωστή διεξαγωγή κάθε αγώνα.

Η Ε.Ο.Κ. επιμένει στην νομιμότητα και την ισχύ της θέσης της αυτής, του χαρακτηρισμού δηλαδή των μελών της γραμματείας των αγώνων ως βοηθών των διαιτητών, θέση την οποία επιβάλλεται να σεβασθούν και να τηρήσουν όλα τα αθλητικά σωματεία και οι Κ.Α.Ε. όλων των Εθνικών Κατηγοριών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Κ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ

Ότι άλλο και αν επιχειρήσουν να πουν , οι όποιοι, είναι αμπελοφιλοσοφίες για την δημιουργία εντυπώσεων και ΜΟΝΟ!!!!!

Παράλληλα, δίνουμε για την δική σας έγκυρη ενημέρωση τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 & 2016-2017) και την επιστολή που στείλαμε στον Αθλητικό Δικαστή προκειμένου να μας δώσει ο ΕΣΑΚΕ τα οφειλόμενα των μελών μας. Διαβάστε: 

Άρθρο 36ο 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΣΑΚΕ ΕΞΟΔΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ, ΚΡΙΤΩΝ κλπ.) 

1. Σε περίπτωση κατά την οποία Κ.Α.Ε κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού πρωταθλημάτων αρμοδιότητος Ε.Σ.Α.Κ.Ε ή της οικείας Προκηρύξεως αγώνων, δεν καταβάλει νόμιμα και εμπρόθεσμα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε τα χρηματικά ποσά που αφορούν τα έξοδα διοργάνωσης και διεξαγωγής εντός έδρα αγώνα της (αμοιβές και έξοδα διαιτητών, κριτών/σημειωτών, τεχνικών παρατηρητών, παρατηρητών διαιτησίας, εκκαθαριστών, θυρωρών κλπ.), επιβάλλεται από το Δικαιοδοτικό Όργανο, μετά από σχετική έκθεση αναφορά του Τεχνικού Παρατηρητή του αγώνα, ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται παρουσία των φιλάθλων της για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. 

2. Σε κάθε περίπτωση επανάληψης / υποτροπής στην υπαίτια Κ.Α.Ε, οι ανωτέρω πειθαρχική ποινή, διπλασιάζεται. 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ 
ΟΡΓΑΝΟ (Αθλητικό Δικαστή)

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (ΟΑΚΑ) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή εξόδων αγώνων στα μέλη μας (γραμματεία αγώνων)»

Δια του παρόντος απευθυνόμεθα προς εσάς, το αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο προκειμένου να επιληφθείτε του θέματος που έχει δημιουργηθεί από τη μη καταβολή προς τα μέλη μας των εξόδων από τη διεξαγωγή αγώνων του επίσημου πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ και συγκεκριμένα:

Καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τα μέλη μας δεν έλαβαν τα χρήματα που προβλέπονται να καταβληθούν στη γραμματεία των αγώνων της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αυτό δε συνέβη σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, δηλαδή στους αγώνες που ως γηπεδούχος η ανωτέρω ομάδα υποχρεούτο να καλύπτει τα έξοδα αυτά .

Η συγκεκριμένη ΚΑΕ ήθελε να καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά για τα μέλη μας με εργόσημο ( όπως αυτό αναφέρεται σε όλα τα Φύλλα Αγώνος των εντός έδρας αγώνων), κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.(Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρου 6 του ν 4225/2014 Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.), με τον κανονισμό διαιτησίας τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ και τις αλλεπάλληλες γραπτές ενημερώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τον ΕΣΑΚΕ.

Επειδή από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 οφείλεται στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00.

Επειδή έως σήμερα το ανωτέρω ποσό δεν έχει καταβληθεί στα μέλη μας από τον ΕΣΑΚΕ ή την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προβλέπεται από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016.

Επειδή η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η μοναδική ΚΑΕ του πρωταθλήματος η οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει ως τρόπο πληρωμής των ανωτέρω εξόδων το εργόσημο και μη αποδεχόμενου του τρόπου αυτού από εμάς δεν κατεβλήθησαν τα προβλεπόμενα ποσά προς την Γραμματεία των αγώνων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να υποχρεωθεί ο ΕΣΑΚΕ ως εκ των ειδικών ως άνω διατάξεων υπόχρεος για την ως άνω καταβολή άλλως η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, να καταβάλει άμεσα στα μέλη μας το συνολικό ποσό των Ευρώ 2.800,00 (δύο χιλιάδες οχτακόσια ευρώ), άλλως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 36 (κεφ.Γ΄) του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016 κυρώσεις.

Στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση.
                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


Συνημμένα:
1. Άρθρο 6 ν. 4225/2014 & «Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 6»
2. Κανονισμός Διαιτησίας (εγκεκριμένος από την ΓΓΑ)
3. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(8. Μαΐου 2014)
4. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς ΕΣΑΚΕ(9.Οκτωβρίου 2015)
5. Επιστολή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
προς τον ΕΣΑΚΕ με κοινοποίηση σε όλες τις Ενώσεις και
Τοπικές Επιτροπές της χώρας(12. Οκτωβρίου 2015)
6. Πίνακας οφειλών ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ προς τα μέλη μας. 


Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, ο Αθλητικός δικαστής έγκρινε το αίτημά μας απαράδεκτο και το απέρριψε.

Θεωρείται  αυτονόητο ότι η διεκδίκηση των οφειλών  προς τα μέλη μας  δεν σταματά εδώ.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι σκληρός!!! (τι δεν καταλαβαίνετε;) Reviewed by THE REFEREES on 3:06 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.